Mobilra optimalizált a honlapod?

... az optimalizálás ma már alapkövetelmény!

A weboldalak kapcsán egyre több szó esik az okostelefonos használatról. Ezek a mobiltelefonok képesek internetkapcsolatra, weboldalak böngészésére, mobil alkalmazások letöltésére és használatára. Egykor a felhasználók csak asztali számítógépeken szörföztek, ma már a legkülönbözőbb felbontású hordozható eszközökön, tableteken, notebookokon, okostelefonokon navigálhatunk. A felhasználók elvárják, hogy bármelyik eszközt használják, azon megtalálják a számukra fontos információkat, mégpedig az eszköz képernyőméretéhez igazodó elrendezéssel és tartalommal.

A weboldalak fejlesztése során ma már figyelembe kell venni a felhasználók ezirányú igényeit is. Szinte alapkövetelmény, hogy egy honlap jól olvasható legyen a legkisebb képernyővel bíró eszközökön is. Erre a célra a legmodernebb technológiát alkalmazzuk, ez a Responsive Web Design.

Az AppSolut Studio honlapja különböző eszközökön (a képekre kattintva nagyban is láthatod):

laptopon
tableten
mobilon

Responsive weboldal - tökéletes design minden eszközre

Mit jelent, hogy egy weboldal responsive? Olyan programozási technika alkalmazását jelenti, amely lehetővé teszi a design elemek, tehát képek, szövegek rugalmas illeszkedését az aktuális képernyőfelbontáshoz. A különböző képernyőméretek esetén át kell gondolni, hogy a weboldal mely elemei maradjanak meg, melyek nem, milyen méretűek legyenek a képek, betűk, fejlécek, stb... A tartalmilag szükségtelen elemeket nem jelentetjük meg, csak a lényegi információnak van elég hely. Leginkább a képek, videók esnek áldozatul, illetve néhány aloldal elérhetősége is eltűnhet. A weboldalak tervezése nagy odafigyelést, tapasztalatot és nem utolsósorban a megrendelővel való szoros együttműködést kíván meg.

Mobil eszközökre optimalizált weboldal - hogy lépést tudj tartani a korral, többen elérjék honlapodat, ezzel is növelve potenciális ügyfeleid számát, ami több megrendelést, nagyobb profitot eredményezhet.

AppSolut Studio
weboldalak fejlesztése a Te igényeid szerint...

Responsive a weboldalad?

Hogyan tudod eldönteni egy weboldalról, hogy responsive? Nem kell hozzá okostelefon, tablet, notebook vagy egyéb kütyü. Nem kell mást tenned, csupán asztali számítógéped böngészőjének szélességét változtasd, és figyeld meg, mi történik a weboldal tartalmával. Ha igazodik böngésződ méretéhez, akkor biztos lehetsz benne, hogy a fejlesztők Responsive Web Design-t alkalmaztak. Akár most is kipróbálhatod!

Miért érdemes optimalizálni egy honlapot?

Hazánkban is tapasztalható, hogy egyre többen böngésznek a weben okostelefonon vagy tableten. És nem csak a fiatal korosztály! Egyre többen használják ki a lehetőségét annak, hogy menetközben, járműveken, buszmegállókban, várakozás közben is fel lehet lépni a világhálóra és azonnal információkra lehet szert tenni bármilyen témáról is van szó. Annak ugyan elég kicsi a valószínűsége, hogy éppen az utcán fog valaki feladni egy rendelést egy webshopon. De a neten böngészve rátalálhat a neki megfelelő termékre, szolgáltatásra, és egy későbbi időpontban az asztali gépéről kényelmesen megrendelheti a kívánt terméket.

Ahhoz, hogy ez megtörténhessen elengedhetetlen, hogy az adott weboldal jól olvasható és könnyen kezelhető legyen mobilon és tableten is.

A Te weboldalad optimalizálva van? Ha nem, van még egy érvünk arra, hogy érdemes rászánni magad weboldalad átalakítására. A Google ugyanis bejelentette, hogy ez év április 21-től fontos változtatásokat eszközöl annak érdekében, hogy a felhasználóknak segítsen a mobil-barát weboldalak megtalálásában. Ez a mobilos Google keresést érinti elsősorban. A nem mobil-barát weboldalak hátrébb kerülnek majd a találati listán. A Google ezzel ösztönzi a honlapok tulajdonosait, hogy az okostelefonokon modernebb, letisztult külsővel jelenjenek meg weboldalaikkal. Reméljük a fentiek meggyőztek Téged is az optimalizálás fontosságáról.

A Google tesztoldalán Te is leellenőrizheted, hogy weboldaladról milyen képet kapnak a keresőmotorok. Még nem késő, lépj minél előbb, ha rossz eredményt kaptál!

Ha nálunk rendeled meg weboldalad elkészítését, kérjük jelezd felénk optimalizálás iránti igényedet ajánlatkérésed elküldésekor!

Már meglévő weboldalad átalakítását is vállaljuk. Ennek feltétele, hogy honlapod eredeti készítőjével fel tudjuk venni a kapcsolatot, és meg tudjunk állapodni a további együttműködésről.

Itt kérhetsz
árajánlatot!
AppSolut Studio
weboldalak fejlesztése a Te igényeid szerint...